Kuracja „czosnkowa”

utworzone przez | 3 sierpnia 2018

12 dużych ząbków polskiego czosnku („wiosenny ma mniejsze ząbki i jest łagodniejszy od „zimowego” – godny polecenia dla wrażliwców) należy rozgnieść, zalać sokiem z 2 cytryn i 1/2 l przegotowanej, ciepłej wody (nie gorącej). Trzymać w cieple w szklanym lub glinianym naczyniu pod przykryciem przez 24 godziny, następnie dodać 3-4 łyżki stołowe ciekłego miodu. Następnie odcedzić i przechowywać jak wino, najlepiej w ciemnej butelce.

Podaje się po posiłku rano i wieczorem po 1 łyżce stołowej przez kilka tygodni.

Zobacz również

Oprócz rozbudowanej bazy wiedzy logopedycznej warto odwiedzić encyklopedię nomenklatury używanej w logopedii. Ponadto prowadzimy cykliczne szkolenia dla profesjonalistów oraz blog dla rodziców. Szczególnie zapraszamy do publikacji fachowych oraz bazy poradni i specjalistów związanych z logopedią.

MENU